Friday, July 20, 2012

Cara Lajukan Broadband..

Langkah 1..
Extract File Broadbandspeeder.zip download here

Untuk pengguna windows 7
- Right Click register.exe file and run as administrator dan click ok

Untuk pengguna windows xp
- Just click register.exe dan click ok

Langkah 2...

- Double click file Broadband speeder



- dan just press atau klik  Speed Up your Broadband

- Setelah anda tekan butang  Speed Up your brodband seperti gambar di atas maka akan muncul prompt seperti gambar di bawah. dan biarkan ia berjalan sambil anda melayari internet.

Biarkan Prompt ini berjalan sambil anda melayari internet


 "Perhatian: software ini direka sendiri oleh saya menggunakan vb 6. Caranya sama seperti kita menaip ini di Dos prompt kita seperti ini.c:\ >ping 192.116.23.144 -t
beza nya sofware ini ialah anda tidak perlu menaip command tersebut. Yang lebih penting anda tidak perlu risau IP anda dynamic ke tidak. software ini mencari dgn sendirinya IP semasa anda"

Untuk tutup sofware ni anda cuma click di tulisan @trademark..

hehehe.. Mudah cuma click and run

Broadband speeder boleh didownload disini Download
Alternative download link http://www.4shared.com/rar/JiK9yWDw/Broadbandspeeder.html
untuk tutorial video sila layari Youtube




                                    Broadband Speeder Version 2  



Selamat Mencoba
Semangkukcawan.blogspot




Antara Software Keluaran Blog ini
Semangkuk Cawan& Semangkuk Cawan
Software Semangkuk
Email Maker V1.0 & Email Maker V2.0
Klik pada Gambar jika ingin mencuba Software diatas




22 comments:

ZouL said...

bgus softwarenye ye..

remoih serr said...

hehehehe.. terima kasih kerana mencuba ZouL.

MUDA said...

Menarik dan sempoi ni,. hehehe thanks

Anonymous said...

x laju pon....

remoih serr said...

heehehehe... edit la ckit kat no last tu. letak .254 kat last skali tu. biasanya default gateway ialah .254 cth: 123.126.12.254.mase nak edit tu guna guna keyboard ok jgn klik

Anonymous said...

Request timed out tu ape? Ni lepas alu edit no .254 kat blankang tu.

remoih serr said...

Ouh tu maknanye .254 tu bukan dalam lingkungan gateway anda. boleh jadi gateway anda .1 atau .100.

Anonymous said...

Yess , jadi laju gler . Thank share .

Anonymous said...

tak boleh download lah pakai link tu. ada link lain tak?

remoih serr said...

ni link alternative http://www.4shared.com/rar/JiK9yWDw/Broadbandspeeder.html
selamat mencuba

Anonymous said...

nape x jdi pun... no belakang 2 nak tkar cm ner? x fham

Anonymous said...

Ade untuk steamx x ??

Anonymous said...

kalau guna win 8 nk bt cmne bro

remoih serr said...

-win 8 sama step mcm windows 7..
right click register.exe "run as administrator"
-kemudian double click file broadband speeder tu.

Anonymous said...

sy gna windows 8 n dh download tp bla right klik register.exe xkuar pn "run as administrator"...cmne la tu?

Anonymous said...

kalau kita speed up broadband kite,kena ke caj ngan pihak broadband...sbb sy takut kena caj jee

Naserrudin ahmad said...

menjadi la bro..tp masa kita buat mcm ni..lepa tau x?..kot kot bil cas mahal nanti...

Anonymous said...

untuk makluman anda ia tiada kena mengena dgn bil anda.. broadband tidak boleh caj anda kerana anda pelanggan mereka.. cuma mereka kena perbaiki sistem mereka.. lagipun teknik ini sekadar memeningkan gateway anda sahaja.. ikut nasiblah..
sekian terima kasih

haizaron barin said...

Guna handpon tak boleh ke.... 😭😭😠😠

CipanAngkasa2015 said...

Salam bro.. teman guna 'plug-in' yg ni memang berbaloi.. dua tahun teman pakai, speed mmg cun.. dua tahun guna, teman sempat ler mendownload lebih dr 2ribu HD MOVIE,KONSERT dan segala jenis mak nenek yg teman suka.. stakat hari ni teman ader koleksi HD MOVIE ni smua hampir 5terra GB.. 2hardisk 2terra dan 2 hardisk 1terra.. TETAPI.. ni yg xsyok bile ader tetapi ni.. minggu lpas 'burung biru' buat patch.. abes smua line jd lembab selembab lembabnya.. dan soalan nya skarang.. errr xde yg latest punya speeder ker? hehehee aper2 info la kat teman.. dan trima kasih sbb share speeder ni..

Anonymous said...

Latest update Broadband Speeder Ver 2.0

Link here SemangkukCawan Broadband Speeder

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Select Your Langguage

Advertisement

Warisan Tamadun



Mungkin Anda Meminati ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...